Galerie

Jablečná peřinka

Jablečná peřinka

Ingredients

  • Těsto:
  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 250g másla
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1 bal.prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky zakysané smetany
  • Náplň:
  • 10 menších jablíček
  • 2 lžíce dětská krupice
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • skořice

Instructions

  1. Jablka si očistíme, umyjeme, odstraníme jadérka a rozkrojíme na polovinu.
  2. Poklademe je na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů cca 15 minut.
  3. Necháme vychladnout.
  4. Ze surovin na těsto si zpracujeme hladkou hmotu, kterou si rozdělíme na polovinu.
  5. Každou část si rozválíme na pomoučeném vále.
  6. Těsto přendáme na plech, který jsme si vyložili papírem a posypeme ho dětskou krupicí.
  7. Poklademe jablka a posypeme skořicí a moučkovým cukrem.
  8. Uložíme druhé těsto a jemně ho přitlačíme kolem volných míst mezi ovocem.
  9. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 40 minut.
  10. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
http://napeceno.cz/home/about/