Jablečná peřinka
Ingredients
- Těsto:
- 500g hladké mouky
- 200g moučkového cukru
- 250g másla
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 bal.prášku do pečiva
- 1-2 lžičky zakysané smetany
- Náplň:
- 10 menších jablíček
- 2 lžíce dětská krupice
- 4 lžíce moučkového cukru
- skořice
Instructions
- Jablka si očistíme, umyjeme, odstraníme jadérka a rozkrojíme na polovinu.
- Poklademe je na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů cca 15 minut.
- Necháme vychladnout.
- Ze surovin na těsto si zpracujeme hladkou hmotu, kterou si rozdělíme na polovinu.
- Každou část si rozválíme na pomoučeném vále.
- Těsto přendáme na plech, který jsme si vyložili papírem a posypeme ho dětskou krupicí.
- Poklademe jablka a posypeme skořicí a moučkovým cukrem.
- Uložíme druhé těsto a jemně ho přitlačíme kolem volných míst mezi ovocem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 40 minut.
- Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.